Ontwikkelde LED producten/oplossingen van Led-e-Lux voor derden.

Plint Armatuur

Led-e-Lux Plint armatuur

Voor toepassingen waar een lichtlijn op de muur wenselijk is, hebben we dit plint systeem ontwikkeld. Een strakke zeer robuuste lichtlijn toepassing voor binnen en buiten. Het licht is naar wens te kiezen is verschillende sterktes en kleuren. Zowel warm wit als koud wit is mogelijk.
De plint is onderhoudsarm, makkelijk te reinigen en uiteraard in alle RAL kleuren te verkrijgen. Hij past daarmee prima in ieder interieur.

Doordat het plint profiel glad is afgewerkt hebben vandalen geen grip op het plint profiel.

Hoe monteren we dit?

De plint bestaat uit een robuust, aluminium profiel wat eenvoudig en verdekt monteren mogelijk maakt. Na het monteren zijn geen schroeven zichtbaar. Het plintprofiel wordt onderling gekoppeld met een koppelstrip om verspringingen te voorkomen. De koppelstrip zorgt ervoor dat verschillende strippen in dezelfde lijn liggen.
In dit profiel klikken we de feitelijke lichtlijn. De lichtlijn kan dus voor service doeleinden eenvoudig vervangen worden.

Plint armatuur aanlichten looppad
LED armatuur verlichting in plint
Aanlichten pad met Plint verlichting armaturen
Verbinding plint armatuur sterke bevestiging
Aanlichten kerk

Kerk aanlichten: St Lambertuskerk Helmond

St.Lambertuskerk te Helmond aangelicht.

In opdracht van kerkbestuur en gemeente Helmond is Led-e-lux erin geslaagd de Lambertuskerk in Helmond ingetogen aan te lichten. Door het aanlichten van het markante kerkgebouw is ze ook ’s nachts zichtbaar. En vormt daarmee een landmark voor het centrum. De verlichting van de kerk is er een herkenbaar oriëntatiepunt daardoor is de leefomgeving sfeervoller. De kerk aanlichten was een uitdaging omdat de lichtbundels nauwelijks getest kunnen worden. Normaal demonstreren we het licht voor de opdrachtgever, dat gaat op deze hoogte niet en daarom werd er een animatie gemaakt.

Kerk aanlichten

De opdracht was om de verlichting ingetogen te houden en niet door middel van schijnwerpers de kerk aanlichten. Het lichtontwerp voor de Helmondse Lambertuskerk concentreert zich op de spits en de steunberen van de toren. De gevel is zo aangelicht, dat een contrastrijk beeld ontstaat met relatief veel donkere plekken. Het strijklicht maakt architectonische elementen goed zichtbaar. De bestaande gekleurde ledverlichting in galmgaten waar de klokken luiden is behouden. Monumentenzorg heeft vooraf duidelijk aangegeven welke facetten belangrijk zijn voor de erfgoedwet. Tijdens de installatie is rekening gehouden met de monumentale functie van het pand en is alles zo aangebracht dat het voldoet aan de erfgoedwet.

Lambertuskerk verlicht Lambertuskerk architectonische elementen

Lichtbelevening

De kerk is vanaf de traverse (N270) goed zichtbaar. Vanaf de markt is de kerkstraat nu aantrekkelijker geworden. Bovendien is een aangelichte kerk positief voor de beleving van bewoners en bezoekers en zal dus een positief effect hebben op locale economie via recreatie en toerisme. Uiteraard is gebruik gemaakt van ledverlichting en is de totale kerk aangelicht met een vermogen onder de 500W. Wat ruim minder is dan één conventionele schijnwerper.