Potting brengen wij aan met onze pottingmachine. Deze machine is geschikt om 2 componenten in verschillende mengverhoudingen te potten. Wij hebben ruime ervaring in transparante potting en materiaal met warmtegeleiding. Onze pottingmachine wordt zorgvuldig onderhouden en heeft de mogelijkheid om verschillende materialen te verwerken.

Door onze specialisatie in waterdichtheid ontkomen we niet aan de techniek potten. Dit is in feite het volgieten van electronica met 2 componenten hars. Deze hars wordt door een machine gemengd en dan aangebracht door middel van een pistool. De vloeibare componenten harden dan uit in het product. Omdat de 2 componenten vloeibaar worden aangebracht, zijn alle hoekjes en kiertjes gevuld met deze potting. Na het uitharden is er dus geen plaats meer voor vocht. Het resultaat is een duurzame UV bestendige oplossing om producten waterdicht te maken.

Het potten is een geijkte techniek om leds waterdicht te maken. Hiervoor gebruiken we uiterst transparante PU hars. Wij geven voorkeur aan een minder harde potting omdat de spanning door uitzetten en krimpen in de elasticiteits modulus van het materiaal wordt opgevangen. Hardere uitgeharde PU hars betekent dan meer mechanische spanning op de componenten.

Uiteraard kunnen we ook gieten met zwarte potting. Deze PU hars is ook verkrijgbaar als warmte geleider.

Wij potten ook voor u. Neemt u contact op voor een vrijblijvende prijs opgaaf.

verlichting brug leuning