LED Spot Innovaties

Ledspots worden natuurlijk ontwikkeld maar op basis waarvan? Vraag in de markt ? Noodzaak ? Als decoratie ? Functionaliteit ? Who knows ? Maar….hoe verloopt zo’n  proces ? Meestal zo :

1. Onderzoek naar klantbehoeften.
2. Beoordelen van klantbehoeften.
3. Genereren en selecteren van productideeën.
4. Opstellen van het productconcept.
5. Onderzoeken van de haalbaarheid van het productconcept.
6. Opstellen van de productspecificatie.
7. Opstellen van een productplan.
8. Ontwikkelen van het product.
9. Marktintroductie van het product.

Ook de afgebeelde ledspot zou dit traject afgelegd kunnen hebben ware het niet dat…. ! Deze ledspot is geboren uit een samenspraak van een tuinarchitect met een techneut. Vraagstelling ( case ) was. Op een  donkere oprit moeten technisch hoogwaardige en oerdegelijke ( over rijd baar ! ) grond ledspots komen die niet alleen oriënterend zijn maar ook aanlichten. Zodat er een evenwichtig tapijt van licht ontstaat in  het donker geheel. Verlichting moet warm wit zijn zodat de verlichting buiten en binnen naadloos overeenkomen. Uiteraard moet de grond ledspot er “kek” uitzien, design ! Uit de losse pols is al filosoferend een schets ontsproten. Uiteindelijk uitmondend in een verbluffend resultaat. Hoogstandje van techniek en uitstraling. Letterlijk en figuurlijk. Naam was snel verzonnen. De Nimbus, een ring van licht, klassiek, robuust en krachtig. Zo kan het ook. Innovatie is vaak de juiste stap op het juiste moment zetten ! Het hoeft niet altijd volgens 100% gestructureerde, gedisciplineerde, en innovatieve processen te verlopen die tevens marketing technisch zeker waterdicht onderbouwt moeten zijn.

 

Zomeravond: Zoel of Zwoel ?

Zomertijd ! Lange zwoele avonden genieten van je tuin. Of is het lange zoele avonden genieten van je tuin ? De meeste mensen kennen de term zoel niet. In de 17de eeuw werd zoel omschreven als” een zoodanige, matig hooge temperatuur hebbend of verspreidend als aangenaam is voor de zintuiglijke gewaarwording; aangenaam warm; zacht, mild van temperatuur’. Zwoel daarentegen, betekent ; drukkend warm; broeierig benauwd.

Voor de vertegenwoordigers van Led-e-Lux of de hoveniers zijn deze zomerse dagen altijd lange dagen. De avonden kunnen zowel zoel als zwoel zijn.. Potentiële klant willen altijd graag een demo om de verlichting “live” te kunnen beleven. Dit houdt in dat op deze lange zomerse dagen pas om 10.30 als het donker is door de vertegenwoordigers een lichtdemonstratie gegeven kan worden. Maar altijd weer een uitdaging. De klant ervan te overtuigen wat het beste lichteffect is. Na onderling overleg wordt bepaald wat de klant eventueel aangelicht wil hebben. Bijvoorbeeld bij een specifiek boom, plant of zelfs een kunstwerk. Lichtbalans is zo belangrijk. De zichtlijnen van waaruit je de tuin in wilt kijken. De contrasten, plekken donker laten waardoor de verlichte delen eruit kunnen springen. Door de  lichtintensiteit te laten afwisselen wordt alles interessanter en krijg je ook meer diepte. Ook de lichtrichtingen afwisselen zodat het lichtspel als het ware opgebouwd wordt.  Wanneer de klant al deze adviezen in zich heeft opgenomen dan ontstaat er een samenspel. Door middel van het aanlichten en experimenteren met de armaturen ontstaat er uiteindelijk een duidelijk beeld van hetgeen wat beiden voor ogen hebben. Een perfect aangelichte tuin.

Als dit is bepaald en de klant heeft een duidelijk beeld naar tevredenheid en geeft te kennen om verder zaken te doen dan is er sprake van een zoele avond. Dan kan er een glaasje gedronken worden op de goede afloop. Gelukkig zijn er niet zo veel zwoele avonden voor Led-e-Lux; drukkend warm of broeierig benauwd !

Led-e-Lux geeft led cursus!

Led cursus Summa College

In de maand mei heeft algemeen directeur Wietse van Bokhoven van Led-e-Lux de leerlingen van het Summa College Eindhoven onderwijs gegeven. Het betreft de leerlingen van Techniek en ICT. Een groep hiervan heeft als extra keuzevak voor led-techniek gekozen en kregen hierdoor de led cursus. Deze  leerlingen hadden te kennen gegeven dat ze uitermate geïnteresseerd waren in de kennis omtrent de eigenschappen en toepassingen van led verlichting. Lichtopbrengst, temperatuur, warmte afvoer, dimmen van led verlichting, weerstanden etc. passeerden de revue.

Het was een dankbare taak om deze jonge gemotiveerde jongeren als toehoorders te mogen hebben. Led is booming ! De leerlingen wisten zelf de voordelen van led verlichting te benoemen:  –  lager stroom verbruik – lagere warmte afgifte ( veilig ) – breed toepasbaar  – langere levensduur – meer lichtkleuren mogelijk – bestendig tegen schokken en trillingen –  geen UV straling – milieu vriendelijker – recyclebaar –   steeds goedkoper.

Wietse van Bokhoven vertelde na de laatste led cursus ” Ik ben zo aangenaam verrast door de motivatie en kennis van deze leerlingen. Zij hebben mij  met hun goed onderbouwde vragen het vuur aan de schenen gelegd. Ik moest echt weer in de spelonken van mijn hersenen zoeken naar vroeger opgedane kennis over pn-overgangen en stralingshoeken naar ruimtehoeken. Maar wel ontzettend leuk en dankbaar. Ook fijn om te weten dat met name de jeugd inziet dat led verlichting de toekomst heeft. Eigenlijk hoop ik stiekem dat ik een van deze leerlingen later in mijn eigen organisatie mag begroeten”.

 

LED Kroonluchter

Led Kroonluchter van Led-e-Lux genomineerd

LED Kroonluchter innovatie,

Onlangs is de nieuwe LED kroonluchter voor buiten van Led-e-Lux genomineerd voor de innovatie award prijs op de Tuinidee beurs te Den Bosch.

Oorspronkelijk was de kroonluchter meer decoratief dan functioneel als binnenverlichting, een statussymbool.
Led-e-Lux heeft gemeend om de basisgedachte te handhaven. Onze kroonluchter heeft wel een hedendaagse strakke en tevens originele vormgeving.
Door de toegepaste innovatieve led-techniek wordt dit object als het ware naar buiten getrokken. De weerbestendige LED kroonluchter doet dienst als een extra exclusieve dimensie voor uw tuin.
De dimbare designkroonluchter is eigentijds, zuinig en geeft warm licht (2700K). Uiteraard aan te passen naar smaak en kleur.
De lichthulzen zijn van een weerbestendig acrylaat en het geraamte is van duurzaam materiaal: roestvrijstaal en aluminium. De led-techniek is een afgeleide van de reclameverlichting waar het al jarenlang is beproefd.

Led-e-Lux meent met deze kroonluchter in te spelen in de behoefte van de consument. Om op een innovatieve, efficiënte maar zeker ook sfeervolle wijze de tuin als externe beleving bij de huiskamer te betrekken.

LED Team Operationeel in Finland

Het montage team van Led-e-Lux is momenteel operationeel in Finland Helsinki. Hier worden LED spots aangebracht in en om een kerk die uitgelicht moet worden op een heldere maar ingetogen wijze. Led-e-Lux timmert steeds meer aan de internationale weg. Onlangs heeft Led-e-Lux een project afgerond in Dubai waar een “vorstelijk” jacht geheel moest worden voorzien van LED panelen die computer gestuurd worden om allerlei feeërieke lichteffecten te creëren. Het blijft voor Led-e-Lux iedere keer weer een aangename uitdaging om haar veelzijdigheid  ten toon te spreiden.