Nieuws, Uncategorized

Led-e-Lux geeft led cursus!

Led cursus Summa College

In de maand mei heeft algemeen directeur Wietse van Bokhoven van Led-e-Lux de leerlingen van het Summa College Eindhoven onderwijs gegeven. Het betreft de leerlingen van Techniek en ICT. Een groep hiervan heeft als extra keuzevak voor led-techniek gekozen en kregen hierdoor de led cursus. Deze  leerlingen hadden te kennen gegeven dat ze uitermate geïnteresseerd waren in de kennis omtrent de eigenschappen en toepassingen van led verlichting. Lichtopbrengst, temperatuur, warmte afvoer, dimmen van led verlichting, weerstanden etc. passeerden de revue.

Het was een dankbare taak om deze jonge gemotiveerde jongeren als toehoorders te mogen hebben. Led is booming ! De leerlingen wisten zelf de voordelen van led verlichting te benoemen:  –  lager stroom verbruik – lagere warmte afgifte ( veilig ) – breed toepasbaar  – langere levensduur – meer lichtkleuren mogelijk – bestendig tegen schokken en trillingen –  geen UV straling – milieu vriendelijker – recyclebaar –   steeds goedkoper.

Wietse van Bokhoven vertelde na de laatste led cursus ” Ik ben zo aangenaam verrast door de motivatie en kennis van deze leerlingen. Zij hebben mij  met hun goed onderbouwde vragen het vuur aan de schenen gelegd. Ik moest echt weer in de spelonken van mijn hersenen zoeken naar vroeger opgedane kennis over pn-overgangen en stralingshoeken naar ruimtehoeken. Maar wel ontzettend leuk en dankbaar. Ook fijn om te weten dat met name de jeugd inziet dat led verlichting de toekomst heeft. Eigenlijk hoop ik stiekem dat ik een van deze leerlingen later in mijn eigen organisatie mag begroeten”.