Home pagina van Led-e-Lux

Led-e-Lux geeft led cursus!

Led cursus Summa College

In de maand mei heeft algemeen directeur Wietse van Bokhoven van Led-e-Lux de leerlingen van het Summa College Eindhoven onderwijs gegeven. Het betreft de leerlingen van Techniek en ICT. Een groep hiervan heeft als extra keuzevak voor led-techniek gekozen en kregen hierdoor de led cursus. Deze  leerlingen hadden te kennen gegeven dat ze uitermate geïnteresseerd waren in de kennis omtrent de eigenschappen en toepassingen van led verlichting. Lichtopbrengst, temperatuur, warmte afvoer, dimmen van led verlichting, weerstanden etc. passeerden de revue.

Het was een dankbare taak om deze jonge gemotiveerde jongeren als toehoorders te mogen hebben. Led is booming ! De leerlingen wisten zelf de voordelen van led verlichting te benoemen:  –  lager stroom verbruik – lagere warmte afgifte ( veilig ) – breed toepasbaar  – langere levensduur – meer lichtkleuren mogelijk – bestendig tegen schokken en trillingen –  geen UV straling – milieu vriendelijker – recyclebaar –   steeds goedkoper.

Wietse van Bokhoven vertelde na de laatste led cursus ” Ik ben zo aangenaam verrast door de motivatie en kennis van deze leerlingen. Zij hebben mij  met hun goed onderbouwde vragen het vuur aan de schenen gelegd. Ik moest echt weer in de spelonken van mijn hersenen zoeken naar vroeger opgedane kennis over pn-overgangen en stralingshoeken naar ruimtehoeken. Maar wel ontzettend leuk en dankbaar. Ook fijn om te weten dat met name de jeugd inziet dat led verlichting de toekomst heeft. Eigenlijk hoop ik stiekem dat ik een van deze leerlingen later in mijn eigen organisatie mag begroeten”.

 

Led-e-Lux in Tuin en Landschap !

Tuin en Landschap,

hét vakblad voor de hovenier en tuinarchitect, heeft een redactioneel stuk geschreven over led tuinverlichting. Hieronder lees je wat Led-e-Lux te bieden heeft op het gebied van tuinverlichting.

Led-e-Lux
Het Helmondse verlichtingsbedrijf Led-e-Lux kiest duidelijk een andere benadering dan haar concurrenten. Het mikt op de high-end markt met maatoplossingen. Led-e-Lux heeft doorgaans direct contact met de tuinarchitect en/of  hovenier, denkt mee over verlichtingsoplossingen en maakt ook verlichtingsplannen. Veel hoveniers hebben niet in de gaten wat verlichting doet met een tuin volgens directeur Wietse van Bokhoven:
„Je moet de tuin niet volstoppen met verlichting, maar weten wat er nodig is voor sfeer en functionaliteit. Soms is bijvoorbeeld de armatuur mooi om te zien, maar soms wil je ook alleen maar het licht zien.”
Met een op maat gemaakt verlichtingsplan zijn deze zaken te ondervangen, en Led-e-Lux heeft
daar ervaring mee. Van Bokhoven: ,, Vrije zichtlijnen naar licht achterin de tuin geven bijvoorbeeld een veilig gevoel. Zorg er ook voor dat licht niet in je ogen schijnt of in de bewakingscamera’s.
En soms wil je de ene functionaliteit op een ander moment dan de andere. Veiligheid natuurlijk altijd, maar sfeer alleen als je daar behoefte aan hebt.”
Led-e-Lux werkt met 24 volt in plaats van 12 volt. 24 volt heeft een aantal voordelen volgens Van
Bokhoven: „24 volt is technisch een betere keuze voor led verlichting. Door de hogere spanning heb je minder stroom en daardoor een lagere spanningsval. Dat betekent dat je over grotere afstanden en met meer aangesloten lampen voldoende spanning blijft houden om de verlichting goed te laten branden.” Doordat 24 voltverlichting minder stroom heeft dan 12 volt kan er ook met dunnere en dus goedkopere kabels gewerkt worden.
Led-e-Lux maakt vaak combinaties van 230 volt en zwakstroomverlichting.  In de meeste tuinen, zeker in het hogere segment ligt toch een 230 voltkabel, bijvoorbeeld voor stopcontacten, vijverpomp, automower of een elektrisch hek. Van Bokhoven: „Dan leggen we bij bijvoorbeeld 230 voltverlichting aan langs de paden waar de kabel toch al onderdoor loopt en gebruiken we 24 volt voor de sfeerverlichting in de rest van de tuin.”
Eigen ontwerp en productie
Alle armaturen van Led-e-Lux worden niet alleen in Helmond ontworpen, maar ook geproduceerd. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van leveranciers in de omgeving waardoor het flexibel is in de productie.
Led-e-Lux levert dan ook niet alleen standaardassortiment van armaturen, maar ook maat – oplossingen en gepersonaliseerde armaturen als dat gewenst is. Ook de lichtbronnen kunnen, qua kleur bijvoorbeeld, worden aangepast aan de wensen van de klant.
Led-e-Lux is beschikbaar bij een beperkt aantal dealers, maar de meeste klanten doen rechtstreeks
zaken met het bedrijf in Helmond. De 24 voltverlichting kan door hoveniers zelf worden aangelegd of desgewenst door Led-e-Lux.

Tekst;  Peter Bennink voor Tuin en Landschap, mei 2017

 

Nieuwe LED Armaturen

Nieuwe LED Armaturen !

Wat dacht u van onze LED armaturen genaamd Curve . Een LED design sta lamp die niets te wensen over laat ! Strak, functioneel en een lust voor het oog door zijn eenvoud. Een waterdichte aluminium behuizing voor zowel binnen als buiten. Het standaard warme licht, 2700k, is uitermate geschikt om bij te lezen. Uiteraard ook dimbaar te verkrijgen.

Onze wand LED armaturen de L-Wall en de T-Wall zijn nu uitvergroot. Buiten de huidige subtiele modellen heeft Led-e-Lux gemeend robuuste modellen te ontwikkelen simpelweg omdat hier veel vraag naar is. De modellen met respectievelijk een vermogen van 7watt en 14watt. De wandarmaturen zijn tevens uitgebreid met een nieuw model, de I-Wall, een verfijnd model dat zowel naar boven als naar beneden aanlicht.

Pasen Tuinverlichting

Met Pasen is de lente echt aangebroken ! Iedereen is in de weer zowel natuur als mens. Voor de natuur is het nieuw leven voor de mens betekent het nieuwe kansen. Het leven is mooi. Naar buiten toe !

Dus ook de tuin in. De tuin moet om. Onkruid wieden, snoeien, potten, ruimen, aanplanten noem maar op. Alles moet groeien, bloeien en er piekfijn uitzien. Een lust voor het oog. De zon schijnt en alles oogt prachtig. Maar als de zon niet schijnt en het is donker ? Wat dan ? Alles staat er piekfijn bij maar je kunt het niet zien. Wat zonde.

Heeft u weleens gedacht aan tuinverlichting. Waardoor u ’s avonds ook van uw tuin kunt genieten. De schitterende tuin waar u zo hard voor hebt zitten ploeteren. Of waar u veel in heeft geïnvesteerd. Schroom niet en maak het geheel af met duurzame en warme LED verlichting. Bekijk onze website aandachtig. U zult zien dat LED-E-LUX voor elk onderdeel van uw tuin een armatuur heeft. Subtiel, breed, hoog,  alles is mogelijk om het naar uw smaak aan te lichten. In de grond of aan de muur en zelfs hangend is mogelijk. Zorg dat de Paashaas ’s nachts zijn nek niet breekt en laat hem ook genieten !

LED Kroonluchter

Led Kroonluchter van Led-e-Lux genomineerd

LED Kroonluchter innovatie,

Onlangs is de nieuwe LED kroonluchter voor buiten van Led-e-Lux genomineerd voor de innovatie award prijs op de Tuinidee beurs te Den Bosch.

Oorspronkelijk was de kroonluchter meer decoratief dan functioneel als binnenverlichting, een statussymbool.
Led-e-Lux heeft gemeend om de basisgedachte te handhaven. Onze kroonluchter heeft wel een hedendaagse strakke en tevens originele vormgeving.
Door de toegepaste innovatieve led-techniek wordt dit object als het ware naar buiten getrokken. De weerbestendige LED kroonluchter doet dienst als een extra exclusieve dimensie voor uw tuin.
De dimbare designkroonluchter is eigentijds, zuinig en geeft warm licht (2700K). Uiteraard aan te passen naar smaak en kleur.
De lichthulzen zijn van een weerbestendig acrylaat en het geraamte is van duurzaam materiaal: roestvrijstaal en aluminium. De led-techniek is een afgeleide van de reclameverlichting waar het al jarenlang is beproefd.

Led-e-Lux meent met deze kroonluchter in te spelen in de behoefte van de consument. Om op een innovatieve, efficiënte maar zeker ook sfeervolle wijze de tuin als externe beleving bij de huiskamer te betrekken.

LED Team Operationeel in Finland

Het montage team van Led-e-Lux is momenteel operationeel in Finland Helsinki. Hier worden LED spots aangebracht in en om een kerk die uitgelicht moet worden op een heldere maar ingetogen wijze. Led-e-Lux timmert steeds meer aan de internationale weg. Onlangs heeft Led-e-Lux een project afgerond in Dubai waar een “vorstelijk” jacht geheel moest worden voorzien van LED panelen die computer gestuurd worden om allerlei feeërieke lichteffecten te creëren. Het blijft voor Led-e-Lux iedere keer weer een aangename uitdaging om haar veelzijdigheid  ten toon te spreiden.

De Werf "Eindhovens Dagblad"

De Werf “Eindhovens Dagblad”

De redactie van het Eindhovens Dagblad is vanaf 2011 gehuisvest aan de Begijnenhof te Eindhoven; in het kantoorpand de Werf. Hieronder een animaties van De Werf met daarbij de metershoge bekende letters ED met RGB LED technologie.

Led-e-Lux heeft een bijzonder concept geleverd door de bekende letters “ED” van Eindhovens Dagblad groot te belichten. D.m.v. RGB LED technologie veranderen de letters continue van kleur.

Helaas is het ED verhuisd en daarmee zijn ook deze letters verdwenen.

CARAT Paviljoen

CARAT Paviljoen in de Helmondse Warande

In opdracht van stichting Carat hebben we het paviljoen sfeervol verlicht.
Hiervoor hebben we een neutrale kleur licht gebruikt die past bij de openbare verlichting.

De armaturen zijn voorzien van speciale lenzen en zijn dimbaar uitgevoerd.
’s Nachts wordt de verlichting terug gedimd om de flora en fauna in de warande vijver te behoeden voor lichtvervuiling.

CARAT Paviljoen Helmond