Waterkoeling voor Horti verlichting

Vertical farming speelt een steeds belangrijkere rol in de wereld van plantengroei. Het stapelen van planten en daarmee de opbrengst per ruimte verhogen is een aantrekkelijke gedachte. Dit principe wordt steeds vaker omgezet in werkelijkheid. Een samenhangend aspect is dat de hoeveelheid lampen evenredig zal stijgen en daarmee ook de warmteontwikkeling. Led-e-Lux heeft een koelprofiel ontwikkeld wat uw lampen aan de basis terug koelt. Doordat we gebruik maken van waterkoeling is de overdracht enorm en kunnen we vrij eenvoudig en dus relatief goedkoop uw ruimtes koelen. Dit koelsysteem is gepatenteerd door Led-e-Lux

Horticulture armatuur voor vertical farming met waterkoeling
waterkoeling en snelle montage

Koeling

Het koelprofiel wordt gemonteerd met bout of schroefverbinding in het midden van het profiel. Water stroomt door 2 kanalen. Deze beide kanalen hebben een interne diameter die is afgestemd op ΒΌ gasdraad. Geschikt voor een Push-In snelkoppeling. Dit zorgt voor een homogene temperatuur als de kanalen eenzijdig gevoed en afgevoerd worden. De koelcapaciteit is uiteraard afhankelijk van de stroomsnelheid van het koelmedium. Een delta T van 4-5 graden is vrij goed mogelijk bij een lampvermogen van 700W.

Armatuur bevestiging

Het koelprofiel heeft 2 lippen die een klik functie hebben. De 2 lippen klemmen zich om het profiel en drukken daarmee de koellichamen tegen het armatuur. Het klikken van de armaturen gaat erg snel en daarmee is de montagetijd tot een minimum gereduceerd. Led-e-Lux is eigenaar van het patent op deze koelprofielen.

klik profiel met waterkoeling
horti verlichting met waterkoeling

Armaturen

Led-e-Lux levert geen standaard armaturen. De reden hiervoor is dat we elke klant op maat willen bedienen. De continuiteit van de producten en de productie van de klant staat bij ons voorop. Led-e-Lux begrijpt dat een product wijziging niet altijd positief wordt opgenomen. Bij Led-e-Lux worden enkel wijzigingen die noodzakelijk zijn voor een klant doorgevoerd. Zodoende zullen op deze manier nooit product wijzigingen of out-of-production situaties ontstaan. Led-e-Lux ontwikkelt en produceert dus op maat en zal de ontwikkelde armaturen nooit aan derden aanbieden. Uiteraard beschikken we wel over de gewenste knowhow om u snel te voorzien van uw nieuw armatuur. Doorgaans zijn eerste leveringen binnen 3 maanden mogelijk.