Bestaande armaturen ombouwen naar led.

Ombouwen van bestaande armaturen naar led is onze specialiteit. Led-e-Lux heeft in de loop der jaren zoveel kennis van leds en behuizingen dat we snel en degelijk kunnen ontwikkelen. Voor de transitie van led zijn 2 factoren erg belangrijk, dat is uiteraard de reflector en daarmee het lichtbeeld, maar zeker ook de warmteafgifte. Bestaande armaturen zijn niet ontworpen om leds te koelen. Gelukkig zijn veel armaturen gemaakt van een giet-aluminium. Aluminium is een hele goede basis voor de ombouw naar led technologie. Dat komt omdat aluminium een hele goede warmte geleider is.

Wat erg belangrijk is voor de slagingskans van een ombouw project, is de mogelijkheid van het overdragen van de warmte van de led naar de behuizing. Een led mag immers niet warm worden. Hiervoor ontwerpen we een led drager die 2 basis functies heeft, warmte overdracht en houder van de led.

Verschillende projecten zijn reeds succesvol uitgevoerd. Zo hebben we grote industriƫle lampen omgebouwd naar 120W led voor in een productie ruimte. Deze armaturen zijn naar schatting 50 jaar oud en zijn door ons gestraald en zorgvuldig gepoetst zodat ze weer als nieuw waren. Echter de vormgeving is ongewijzigd en daarmee is een hele mooie combinatie tussen modern en rustiek ontstaan.

in 2019 is een project in Finland gerealiseerd met de ombouw van halogeen BEGA armaturen. De ombouw van de armaturen is economisch gunstiger dan nieuwe armaturen. De behuizing was immers nog in prima conditie.

Overgang, Ombouw naar led
Ombouw naar led