Bestaande armaturen ombouwen naar led.

Ombouwen van bestaande armaturen naar led is onze specialiteit. Led-e-Lux heeft in de loop der jaren zoveel kennis van leds en behuizingen dat we snel en degelijk kunnen ontwikkelen. Voor de transitie van led zijn 2 factoren erg belangrijk, dat is uiteraard de reflector en daarmee het lichtbeeld, maar zeker ook de warmteafgifte. Bestaande armaturen zijn niet ontworpen om leds te koelen. Gelukkig zijn veel armaturen gemaakt van een giet-aluminium. Aluminium is een hele goede basis voor de ombouw naar led technologie. Dat komt omdat aluminium een hele goede warmte geleider is.

Wat erg belangrijk is voor de slagingskans van een ombouw project, is de mogelijkheid van het overdragen van de warmte van de led naar de behuizing. Een led mag immers niet warm worden. Hiervoor ontwerpen we een led drager die 2 basis functies heeft, warmte overdracht en houder van de led.

Verschillende projecten zijn reeds succesvol uitgevoerd. Zo hebben we grote industriële lampen omgebouwd naar 120W led voor in een productie ruimte. Deze armaturen zijn naar schatting 50 jaar oud en zijn door ons gestraald en zorgvuldig gepoetst zodat ze weer als nieuw waren. Echter de vormgeving is ongewijzigd en daarmee is een hele mooie combinatie tussen modern en rustiek ontstaan.

in 2019 is een project in Finland gerealiseerd met de ombouw van halogeen BEGA armaturen. De ombouw van de armaturen is economisch gunstiger dan nieuwe armaturen. De behuizing was immers nog in prima conditie.

Overgang, Ombouw naar led
LED maatwerk trap verlichting

Custom LED lampen, geen standaard armaturen

Onze specialistische kennis op mechanisch en elektronisch vakgebied, stelt ons in staat om Custom LED lampen voor u te ontwikkelen. Deze producten zijn dan op uw markt afgestemd. Als u de juiste verwoording voor uw wensen heeft, dan kunnen wij deze omzetten in een product voor u. We kunnen voor u zowel een enkel product ontwikkelen, maar natuurlijk ook seriematige producten.

Wij zijn werktuigbouwkundig erg sterk en kunnen dus de meeste productie technieken voor u toepassen. Uiteraard kunnen we ook de led printplaten voor u ontwikkelen en produceren. In samenwerking met uw engineers  zoeken we de juiste LED technieken en passen deze toe in uw product. Tevens ontwikkelen we aluminium extrusie-profielen. Voor prototypes kunnen we freeswerk en draaiwerk uit eigen werkplaats verzorgen. Voor eind producten besteden we dit altijd uit aan professionals.

Wij verzorgen het geheel van 3D schets tot prototype en nog verder om de series te leveren en blijven leveren.

Voorbeelden:
Spiegels met onze eigen high power LED strip.
Speciale beugels voor het aanlichten van een kunstwerk.
Industrieel vervaardigd led product, speciaal  voor een hekwerk-producent.

Diverse binnen projecten. De vierkante verlichting is een speciaal op maat gemaakt aluminium profiel met daarin LG leds verwerkt.

balie verlichting op maat