Specificaties Horti Armaturen

Armaturen op maat dat is ons idee. Led-e-Lux produceert exact naar uw wensen. Uiteraard vinden we deze wensen samen. Om dit snel en goed te kunnen ontwikkelen en produceren, werken we met modules die reeds helemaal door ontwikkeld zijn. Productie doen we in eigen huis, in een sociale werkplaats of een combinatie van beide, afhankelijk van de complexiteit van het product.

Het licht, de leds

De hoeveelheid licht en de kwaliteit daarvan is relatief eenvoudig omdat het toepassen van de juiste leds (OSRAM OSLON) eigenlijk de kwaliteit van het licht bepaald. Uiteraard is het een kleine stap om een ander merk led te gebruiken. We hebben veel ervaring met Seoul, NICHIA, Lumileds, CREE en Samsung. We hebben dus standaarden ontwikkeld waar deze leds direct op gemonteerd kunnen worden.

De aansturing

Onze kracht ligt bij de besturing van de armaturen. Wij hebben destijds in overleg met gerenomeerde klanten besloten om volledig in te zetten op MODBUS. Onze modbus leddriver is geschikt om ruim 200 armaturen tegelijk aan te sturen. Dat elk armatuur verschillende kleuren bevat is geen probleem. Sterker nog, we kunnen ook temperaturen en verbruik uitlezen van ieder armatuur. De investering die we gedaan hebben werpt zijn vruchten af in de Total Cost of Ownership van de installatie. De TCO is vooral terug te rekenen in de robuustheid en de veelzijdigheid van MODBUS. En dan omdat MODBUS ruim 200 armaturen kan aansturen met een relatief eenvoudige PLC, daarom is een dure DALI installatie niet nodig. Ook modbus werkt op 2 bus draden dus dat is identiek. Onze installatiepartner kan je ondersteunen tijdens de installatie.

48V ipv 230V

Daarnaast hebben we de mogelijkheid om de armaturen direct op 48Vdc te gebruiken. Dit is een veilige spanning wat het mogelijk maakt om aan de installatie te werken als ze in gebruik zijn. Dat is naast de TCO een hele belangrijk voordeel. Bij 230V armaturen is normaal gesproken een trafo (led driver) gemonteerd. Elk armatuur heeft dus een relatief kleine trafo ingebouwd. Wat wij doen, is één grote trafo toepassen die 48V levert en daarmee kunnen we meerdere (vaak meer dan 20 stuks) armaturen aansturen. Afhankelijk van de gekozen vermogens kunnen we dat voorrekenen. De armaturen worden daardoor goedkoper.

Koeling, gepatenteerde waterkoeling

Onze armaturen worden altijd gemaakt met aluminium behuizingen. Meestal zijn dat profielen. Per project maken we een nieuw profiel wat het best past bij de klant eisen. Daarmee garanderen we dat we altijd dezelfde profielen blijven gebruiken voor uw producten. Dus geen onverwachte wijzigingen. Omdat bij vertical farming meerdere lagen armaturen worden gebruikt, is koeling vaak noodzakelijk. Dat wordt vaak gedaan met luchtverdeelslangen of buizen. Lucht koelen is duur! Led-e-Lux heeft een gepatenteerde waterkoeling. Dit maakt het mogelijk om zonder lucht koeling de armaturen op temperatuur te houden. Eenvoudige vernietigers in de buitenlucht voldoen daarmee!

Onze voordelen in een notendop:

-Exact volgens uw wensen, wij helpen u keuzes maken.
-Veilige spanning 48V waardoor werkzaamheden tijdens bedrijf mogelijk zijn
-MODBUS, TCO besparend en super robuust
-Waterkoeling, TCO besparend
-Ruime ervaring en referenties bij gerenommeerde bedrijven.
-Bekend met NDA’s

Horti armatuur Kweek led verlichting Modbus
horti LED kweekverlichting
horti koelprofiel waterkoeling kweekverlichting