Lichtplan

Optimaal genieten van je tuin? dan is de juiste verlichting en de opstelling hiervan erg belangrijk. Een goed lichtplan maakt de keuze voor de juiste verlichting gemakkelijker en zorgt voor het gewenste resultaat.

Met de volgende stappen kun je gemakkelijk zelf een perfect lichtplan maken.

Tuinschets

Maak altijd eerst een tuinschets op schaal. Hiermee krijg je een goed overzicht van je bestaande of nieuw aan te leggen tuin. Geef in de schets ook de plek van bepaalde elementen aan (terras, grasveld, border, boom, struik, enzovoort)

Uitlichten

Wat wil je ‘s avonds te kunnen zien? Houd met je keuze rekening met de functie van de tuin en het doel van de verlichting. Waar moet de verlichting functioneel zijn, denk aan opritverlichting of juist sfeer brengen zoals een terras lamp? Denk aan elementen zoals een trap, maar vooral ook aan mooie hoekjes of vormen die met led buiten verlichting beter tot hun recht komen.

Type licht

Afhankelijk van het element dat je uit wilt lichten kies je het licht dat daar bij past.

Onze producten zijn 24 Volt. Dit is een aanduiding van de elektrische spanning. Dit is ongevaarlijk voor mens en dier en wordt als veilig bestempeld. 24 Volt kunt u veilig, zonder gevaar zelf aansluiten. 24 Volt is ten opzichte van 12 Volt een technisch betere keuze vanwege een lagere stroom.

Wij hebben een breed scala aan buitenverlichting zoals spots, wandlampen maar ook led lichtlijnen op maat die u bijvoorbeeld in uw oprit kan verwerken.

Hieronder ziet u een schematische tekening van de lichtbundels die onze armaturen uitstralen.

Ervaren, beleven en uitproberen “in eigen tuin”

Na het theoretisch lichtplan op papier kan je bij ons de gekozen verlichting zelf testen of deze voldoet aan al je verwachtingen.
Je hoeft niet te visualiseren maar kan de desgewenste verlichting op de juiste plek in de avond en nacht uitproberen.
Met onze unieke “demolightbox” kan je een ruim assortiment van onze verlichting bij je thuis op locatie uitproberen. Of het nu gaat om onze tuinspots of tuinpalen alles kan vrijblijvend getest worden.

LED Tuinverlichting

Led-e-Lux heeft de ontwikkeling en productie in eigen hand. Wij zijn fabrikant en we produceren in Helmond. Alle LED tuinverlichting en buitenverlichting worden in Helmond geproduceerd.

Wilt u het armatuur in een andere kleur dan onze standaard? Ook dat is voor ons geen probleem. Standaard hebben onze armaturen 2 meter kabel. Het is een kleine moeite om deze wat extra meters te verlengen.  Onze service is uitmuntend. Schroom niet om contact op te nemen!

DALI of Domotica

Steeds meer gebouwen zoals huizen of bedrijfspanden maken gebruik van domotica. Met domotica is het mogelijk om op afstand verschillende elektronische apparaten aan te sturen. Dit geld ook voor verlichting. Bij veel van onze producten is het mogelijk om domotica aan te sluiten. Dit kunnen wij voor je aanleveren.
Tuinspots op domotica is het meest gevraagd, hiermee is het mogelijk om de verlichting te programmeren gedurende de donkere uren. De tuinspots met DALI aansluiting moeten worden voorzien van een communicatie kabel. Dit is omdat het armatuur moet worden aangestuurd. Draadloze communicatie is in tuinen vaak een probleem vanwege de ontvangst, dat is de reden dat we kiezen voor communicatie over kabels.

U wilt LED maatwerk of een product dat niet te koop is?

Dan zit u bij ons goed! Wij ontwikkelen en produceren LED maatwerk in Helmond! Neem contact met ons op en wellicht kunnen we u helpen. We kunnen u verder helpen met het ontwerp, gesteund door 3D tekeningen en natuurlijk onze expertise op waterdichtheid en LED techniek

Lichtplan voor tuin LED Buitenverlichting
lichtplan voorbeelden voor LED tuinverlichting