Verlichting is een belangrijk onderdeel in openbare ruimte. Zowel voor veiligheid, het creëren van sfeer, het aanlichten van kunst of het aanlichten van een monumentaal pand. Wij hebben continue opdrachten voor gemeente en overheid. Wij weten dus hoe een openbare ruimte het beste verlicht kan worden en wat de aandachtspunten zijn.

Aandachtspunten

Verlichting van kunst voor gemeente of overheid in de openbare ruimte heeft een hoge aandacht nodig in robuustheid. De armaturen staan meestal kwetsbaar opgesteld en wij proberen altijd mee te denken in een robuuste oplossing voor het verlichten. Energiezuinigheid is eigenlijk altijd gegarandeerd, en onze focus ligt dus vooral om een eenvoudig onderhoud en vooral een robuuste oplossing. We maken gebruik van de huidige verlichting die we ombouwen of we ontwikkelen verlichting op maat. Verlichting op maat is onze specialiteit, hierdoor is alles mogelijk. We hebben hiervoor diverse modules ontwikkeld die samengesteld kunnen worden in een behuizing die specifiek voor de opdracht. Hiermee garanderen we een robuust, doordacht en kostengunstige oplossing.

Aanlichten monumentaal pand

Bij het aanlichten van een monumentaal pand is het belangrijk om de waarde van het pand in takt te laten. Vaak is het beter en mooier om de spots dichtbij of zelfs op het monumentale pand te zetten. Hierdoor creëer en accentueer je specifieke punten op het monument, met behulp van licht en schaduw effecten. Natuurlijk kan het pand ook in zijn geheel aangelicht worden als er bijvoorbeeld teveel details aanwezig zijn. Het aanlichten van al die details zou dan te druk worden. Het aanlichten van het pand in zijn geheel wordt het beste gedaan door onze Floodlights. Deze hebben een brede lichtbundel (+100 graden) en een relatief groot vermogen.