Verlichting voor Koi

Verlichting voor Koi

 

De Japanse gekleurde karper (Nishikigoi) in de volksmond vaak koi karper genoemd kent wereldwijd vele liefhebbers. Ook ons land vindt je vele koi hobbyisten.

Buiten het houden van koi in hun vijver hebben veel van deze hobbyisten nog een opgroei/quarantainebak waarin zij in de wintermaanden kleinere vissen op laten groeien.

 

Echter door het houden van deze vissen in vaak donkere ruimtes en door het ontbreken van voldoend daglicht lopen de kleuren terug. Met behulp van kunstlicht tracht men het teruglopen van de kleuren te beperken, verschillende methodes gaan de ronde, van daglicht TL buizen tot en met hoge CRI lampen. Het ei van Columbus is echter nog niet gevonden.

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de juiste verlichting voor koi. De basis van dit onderzoek komt uit literatuur van verschillende instituten. Deze universiteiten hebben onderzoek gedaan naar de effecten van licht op vissen. Samen met een professionele partij testen we verschillende licht kleuren en soorten op basis van deze wetenschappelijke artikelen. We hebben diverse licht samenstellingen getest over een langere periode en met de resultaten hebben we een lamp ontwikkeld speciaal voor koi. Dit licht zorgt ervoor dat het teruglopen van de kleuren tot een minimum beperkt blijft en in veel gevallen zelfs beter wordt.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Koi Verlichting

Verlichting Koi voor kleurbehoud