Ledstrip 24W

Deze ledstrip 24W is ontwikkeld door Led-e-Lux omdat we voor projecten de garantie willen geven dat dezelfde leds gebruikt worden. Te vaak hebben we in projecten een kleurverschil in leds gezien. Beide waren ze dan gespecificeerd als 2700K, maar het kleurverschil in de leds was duidelijk waarneembaar. Dit komt omdat 2700K een brede tolerantie heeft. In de licht techniek is een lichtkleur aan te geven in een x en y coordinaat, dat is voor specialisten en niet voor gebruikers. De led fabrikanten hanteren hiervoor bepaalde binning informatie. Precies dat hebben we in onze eigen ledstrip verwerkt. Wij bepalen welke led met binning informatie gebruikt wordt. Zo garanderen we dat er geen kleurverschil zichtbaar is tussen verschillende leveringen. De leds die we gebruiken zijn van OSRAM of LG, altijd de laatste stand der techniek!

CRI 90 of RA90

CRI staat voor Color Rendering Index. De kleurweergave wordt uitgedrukt in CRI of RA. Hoe hoger de waarde hoe beter de kleuren bij leds zichtbaar zijn. Omdat we zelf kunnen bepalen welke leds we gebruiken zijn er verschillende klanten die speciaal vragen naar de hogere RA waarde. RA 90 of RA95 maken we regelmatig.

Spanningsval

Daarnaast is vaak zichtbaar dat een ledstrip aan het einde minder licht geeft dan in het begin. Dat komt door spanningsval in de ledstrip. Spanningsval in de ledstrip heeft invloed op de leds als gebruik wordt gemaakt van weerstanden of resistors. Wij gebruiken deze niet voor onze grotere vermogens zoals deze ledstrip 24W. We gebruiken speciale drivers in de ledstrip waardoor wij nauwelijks last hebben van spanningsval.

Onze ledstrip heeft dus altijd de gelijke lichtintensiteit en heeft altijd dezelfde kleur.