Led in Brug leuning

Bruggen zijn verlicht. Voetgangers bruggen maar fietsbruggen hebben doorgaans het karakter als kunstwerk. Passende verlichting hoort daarbij. Vaak zijn ontwerpen van bruggen voorzien van led in de brug leuning. Een groot nadeel van ledstrips is dat ze niet mee kunnen werken in de lengte richting van een brug. Het klinkt raar, maar de uitzetting van een brug is zichtbaar. Hier is in het ontwerp van de brug rekening gehouden, maar de ledstrip moet ook mee kunnen werken. Standaard ledstrip lengtes van 5 meter zijn te lang om toe te passen direct aan de leuning van de brug.

Onze oplossingen in bruggen zijn uiteraard maatwerk en elke keer verschillend. Soms als doorlopende lijn en soms met juiste regelmatige onderbrekingen.

Voor het waterdichtmaken van de armaturen zijn verschillende mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is het potten van de armaturen. Dit kunnen we in eigen huis met onze eigen pottingmachine. Een andere mogelijkeid is een los IP66 armatuur maken. Het hele armatuur is dan weersbestendig en kan als zodanig gemonteerd worden.

Vaak is er een voorwaarde dat de verlichting moet worden onderhouden. Het is dan belangrijk dat de led armaturen eenvoudig verwisseld kunnen worden mochten ze onverhoopt defect gaan.  Hiervoor hebben we een klik systeem ontwikkeld wat gebasseerd is

ledlijn in brug
led in brug leuning
brug zandoever